+31 (0) 85 - 048 1131 Contact opnemen

Gerechtelijke procedure

Gerechtelijke procedure

Het juridisch vorderen van uw incassovordering

Het kan voorkomen dat het ons gedurende het minnelijke incassotraject niet lukt uw vordering te incasseren. In dat geval is het mogelijk om een gerechtelijke procedure te starten. Wij werken hiervoor samen met een ruim scala aan advocaat- en deurwaarderspartners. Een gerechtelijke procedure bestaat uit een procedure- en een executiefase.

Zo gaat het in zijn werk:

 1. Minnelijk incassotraject
  Gedurende het incassotraject schrijven wij uw klant meermaals aan en proberen wij regelmatig met uw klant in contact te treden.
 2. Procedurefase
  In deze fase wordt uw klant gedagvaard. Het doel van de procedurefase is het behalen van een positief vonnis, ofwel uw gelijk halen bij de rechter.
 3. Executiefase
  In de executiefase brengen we het behaalde vonnis ten uitvoer. Het vonnis geeft u namelijk het recht om op verschillende manieren beslag te leggen bij uw klant.
Beeldmerk

“Alvorens wij deze procedure aan u adviseren wordt er grondig onderzoek gedaan naar de slagingskans van uw vordering.”

Nadat wij zelf maanden achter onze factuur aan hadden gezeten hebben wij Balance Credit Support ingeschakeld, en met succes. Binnen twee weken was de factuur betaald. Snel geschakeld, goede communicatie en met veel aandacht behandeld. Wij zijn erg tevreden.

Gino Janszen | Kicksshop.nl

Na wat minder goede ervaringen bij andere partijen hebben wij besloten al onze incassozaken onder te brengen bij Balance Credit Support. Wat een verademing! Eindelijk een straight-to-the-point partij met enorm duidelijke communicatie die voor ons een enorme hoop zorgen uit handen neemt. Wat ons betreft een absolute aanrader!

Pedro Hoogervorst | Tuinhout Discount

Onze ervaring met Balance is zeer goed. Heldere communicatie en afspraken. Je wordt uitstekend op de hoogte gehouden tijdens het incassotraject en krijgt altijd snel reactie op vragen of opvolging bij nieuwe incassozaken. Ook super snelle uitbetaling na een succesvolle incasso. Ik kan Balance van harte aanbevelen als goede en betrouwbare incassopartner.

Edwin Dufais | Flora Party & Event | Dufais Catering & Events

Het slogan 'incassopartner' staat Balance Credit Support erg goed. De aanpak van Robin is uiterst persoonlijk en meedenkend waardoor dit traject prettig en succesvol afgerond is. Een absolute aanrader, niets op aan te merken.

Eric van Dam | Particulier

Wij zijn zeer te spreken over de snelle en effectieve aanpak van Incasso/Balance Credit Support. Binnen één week was onze vordering geïncasseerd! Wij zullen hen zeker aanbevelen bij anderen die ook incassoproblemen hebben.

J. van der Ploeg | Oosterhof Makelaars

Bijzonder fijne club om mee te werken. Schakelen snel en zijn correct in de communicatie. Dit zorgt er voor dat je met een goed gevoel tot de oplossing komt.

Floris Röling | Nova Bootservice

Wij lagen al een tijdje in de clinch met een klant. Nadat BCS een brief had verstuurd is er eindelijk een gesprek ontstaan en zijn we er gelukkig uit gekomen met de klant. Fijn dat er zo meegedacht werd. Mocht het nog eens nodig zijn gaan wij zeker weer gebruik van jullie maken.

Thierry Michaëlis | Micro B.V. Onderhoud en Services

Na 7 maanden wachten op betaling en veel mail contact nog steeds niks opgeschoten. Na het inschakelen van Balance Credit Support is het binnen 5 werkdagen opgelost! De betaling is daarna ook snel verricht. Top service!

Berend van Breda | BvB Fotografie

Fijne partner voor minder fijne zaken, het is vaak lastig om klanten te bewegen om hun verplichtingen na te komen zonder daarbij de juiste toon te verliezen. Balance neemt dit prima uit handen, boekt goede resultaten en communiceert vaardig waardoor de partijen begrip houden voor elkaar.

Flip van Hamersveld | Reddy Keukens

Wat wij wel hadden gehoopt maar niet hadden verwacht is dat Robin binnen 2 weken de vordering had geïnd en dezelfde dag nog op onze bankrekening gestort. Fantastisch, super goede communicatie en terugkoppeling en heel betrouwbaar, een aanrader als het jezelf niet lukt om je nota's te incasseren na meerdere herinneringen.

N.E.C. Diana | Il Delicato

Balance is een prima partner in een incassotraject. Ze zijn stipt en correct en hebben gevoel en aandacht voor de verhoudingen tussen ons bedrijf en onze huurders. Bovendien is er altijd adequaat en prettig contact. Zeker een aanbeveling waard!

Roland Vandeveen | Weideburgh B.V.

Zéér prettige ervaringen met Balance Credit Support, meerdere opdrachten aangeleverd en tot op heden zijn alle facturen voldaan! Goede communicatie en overleg.

Jason Tuhumena | Boooth

Meer informatie

Het uiteindelijke doel van een gerechtelijke procedure is middels een gerechtelijk bevel uw klant tot de betaling van uw incassovordering te bewegen. Het gerechtelijk bevel, ook wel vonnis genoemd, wordt behaald in de procedurefase en start met het uitbrengen van een dagvaarding.

In een dagvaarding wordt aan uw klant gedetailleerd kenbaar gemaakt wat er geëist wordt tezamen met een onderbouwing van de eis. Ook worden er bewijzen meegestuurd wat het geëiste onderbouwd. Uw klant krijgt vervolgens de ruimte geboden ook hen zienswijze kenbaar te maken aan de Rechtbank.

Nadien bepaald de rechter of er reeds voldoende informatie beschikbaar is om een vonnis te wijzen of dat er nog meer informatie noodzakelijk is. Indien dit laatste het geval is kan het zijn dat een rechter een zogeheten comparitie inlast, ofwel een samenkomst van partijen.

Is dit niet het geval of wordt er geheel niet gereageerd door uw klant? Dan wordt er een vonnis gewezen door de rechter. Na het behalen van het vonnis start de executiefase. In deze fase wordt het behaalde vonnis geëxecuteerd, ofwel ten uitvoer gebracht. De executiefase start met het door onze deurwaarderspartner laten betekenen (persoonlijk afgeven) van het vonnis. Voldoet uw klant alsnog niet binnen de gestelde termijn? Dan kan er gestart worden met executiemaatregelen. Qua maatregelen zijn er aanzienlijk veel verschillende opties.

 • Beslag leggen op de bankrekening van uw klant
 • Beslag op het inkomen van uw klant
 • Beslag roerende/onroerende zaken

 

Neem contact op